Monday, March 28, 2011

Family retreat 2011

Join this company byk jugak la activities…. Family retreat this year.. langkawi… we went by coach… dokek 10jam duduk dlm coach… tapi alhamdulilah.. anak2 okay tak meragam, x mengada… disbbkan tak ramai org.. makanya boleh la amik sorang satu seat… anak2 dilayan ngan citer2 kartun sepanjang perjalanan… Sampai jeti kuala kedah at 2.30pm… tiket dorang dah beli but at 3.30… amik kesempatan solat dulu… lepak2… panas betul masa nih… sib baik kipas baekk punya berfungsi… Dapat naik big ferry… kat sini ada ralat sket arr.. budak2 muda nih bukan peduli mak2 org n anak2 org… dorang tau, dorang nak duduk ngan gang2 dorang.. makanya mak org yg sorang nih buat la announcement ‘ello… takkan la u all nak bagi I n anak2 I duduk jauh2’… baru la reti.. haiiihh korang nih.. esok2 korang ada anak.. tau la korang apa perasaan org2 yg ada anak nih….anak2 sgt teruja… yelah teruja naik coach long hours, teruja naik ferry besarrrr… Sampai langkawi, ujan lebat la pulak.. we chose to keluar lambat or paling akhir, coz either me or mr. ayah need to dokong imad, mana ngan luggage yg gadang itew, mana ngan hanis… dah la ujan lebat.. masa nih terasa arrr, nape la takde org nak ulur tgn menolong eh… nak kena request gak ker???? Tapi takpe.. berkat kekuatan mr. ayah… maka sume settle… mr. ayah la yg ulang alik dokong anak2 n bwk luggage… alhamdulilah…. Sampai sini anak2 lapo la pulak.. bukan anak jek… mak n bapak anak pun lapo… sbb last makan was at 12pm… sooo pegi la tapau kfc… At the other side of the road dah ada coach menunggu utk ke Meritus Pelangi…. The hotel was very big.. room yg kami dpt pun alhamdulilah besar n selesa… dpt dua bilik.. so anak2 tido in another room.. alhamdulilah dorang tak takut… kat sini full with activities.. nak buat activity sendiri pun boleh.. tapi we chose to stay at the hotel aje… malas nak jalan2 lagi… masuk treasure hunt, sand castle la, mcm2 lagi la… ada dinner segala.. alhamdulilah rezeki imad n hanis.. they won consolation prize masa grand dinner.. jadiklaa… dalam ramai2 tuh depa pulak terpilih..maka naik la kepentas… gambar ada lah kurang sbb tukang amik gambo adalah malas… double happy la dorang… On the last day… we opt for late check out… berendam n berjemur sampai berkilat… check out at 3pm n terus ke kuah.. sopin sket… n terus ke airport… alhamdulilah rezeki imad jugak…. Ikutkan tak leh la pegi naik coach balik naik flight.. tapi in our case.. alhamdulilah.. rezeki anak2 lagi…. We book MAS flight… anak2 teruja la lagi…. We request for wheelchair in both airport.. alhamdulilah dipermudahkan… weather was not so good, so masa fly tuh dah ala2 terhoyong hayang la jugak.. huhu… elok landed jek.. kakak vomit… maka jadi org terakhir la keluar… mmg la pun kan.. dah nama pun nak guna wheelchair.. kena la kuar lambat… steward n stewardess pun baik… siap bagi berextra2 tit bits masa nak keluar tuh… Alhamdulilah it was a great holiday… looking forward to next year trip Insya allah… mana eh??? sabah ker??? I okay aja….

No comments: