Monday, March 28, 2011

Hanis

Hanis dah start schooling this year... kindy 5 yrs old jek pun… first three months okay aja… happy mood nak gi sekolah.. elok a week before school holiday… dah buat perangai takmo gi skola… aduhaiii… siap nangis2 lagi.. mmg horror la hidup saya pagi2… Masa sblm school holiday tuh… masa nak bersiap siap dia pandang, tenung dulu spender dia… baju dia… tapi dia readykan jugak botol air n bekal dia… tup2 sampai sekolah menangis semau2nya… takmo turun… ada sekali tuh sampai termuntah2… adehhhhh Tapi nasib baik la minggu depan tu cuti sekolah kann… lega la jugak… mr. ayah balik aje dari outstation.. maka report berderet2 la kann… elok buka sekolah ari tuh… same thing happen… masalahnya.. masa bersiap elok jek.. dah sampai sekolah baru nangis… haru…. But alhamdulilah.. start last Thursday dia dah tak nangis… Bila duduk guling2 berdua ngan dia, tanya la dia… kenapa nangis..dia kata ‘ala adik saja2 jek ibu… adik buat klaka’… bykkkkkla dia punya klaka…. Alkisahnya dorang rotate class.. so reshuffle la… start dari situ dia dah rasa tak syiok…. Adehhh cikgu… sengsara idup saya cikgu…. Tak reshuffle tak leh ker?????

2 comments:

A.I said...

Yg si Adek lagi le. Dah ckp ngan dia, thn depan kene skolah gak. Dia tetap takmo! "Adek boleh blajar ngan cik ema" katanya...isk budak ni. ;P

Eta said...

hehehe.. pagi tadi dia dah nak start dah drama swasta... tapi sib baik tak jadi.. ibu pandai coverline...

ai... adik aku kehilangan buat kedua kali... baju2 baby dia ngan baju2 'kecik' dia sekali ngan payung2 baju tuh pencuri songlap... member dah risau... hehehehe