Monday, April 25, 2011

Kejadian di pesta buku 2011

Tahun nih tak terlepas peluang ke pesta buku.. mmg sgt2 dinanti2kan oleh kakak.. berkobar2 dia nak pergi... asyik menghitung duit tabung utk dikorbankan.. hehehe

we (me, kakak n hanis) went on the 2nd day... tak ler pagi.. sbb driver lambat bgn.. dalam kul 11.30 la kami sampai... mmg ramai org... serbu galeri ilmu dulu... gi mph, gi pts, gi ana muslim, gi popular, mcm2 lagi la... dari kosong back pack tuh (hanya berisi sapu tgn)... sampai kembung rasa nak patah bahu gendong... tak cukup back pack, buka pulak shopping bag.. hahaha kena bijak menyediakan bag2.. senang nak bwk... tak muat jugak.. pakai bag plastik ajek la... hehehe..
tak bawak imad, coz susah nak bwk stroller and kesian kat dia nak jelajah dari satu tingkat ke tingkat lain, nak berasak2 ngan orang.. dia pun paham.. as long there is a book for him...

kakak got herself 10 novels, 5 bm and 5 BI.. tapi BI mostly beli kat mph with 10% discount... i got 3 novels for myself (itupun jenuh berpk2 hehehe), buku latihan utk kakak 5, buku latihan utk imad n hanis 5 each, buku cerita utk bed time stories 2 (kisah2 nabi dan kisah nabi muhammad), also bought asma al husna yg sgt comel n colorful...boleh bwk berjalan2... dah cukup.. sume skali cost me RM350 ngam2 soi....

tapi ada satu kejadian yg tak boleh blah kat situ.. hahahaha.. kakak hilang!!! mmg ramai sgt orang, so dalam berjaga2 tuh, kakak boleh hilang pulak... mmg dah cuak la muka saya... adusss... berpusing2 cari... last jumpa dia kat tempat yg sblm tuh... n she looks ok, tak nampak muka nervous or takut... dia kata.. kalau kakak tak jumpa jugak ibu.. kakak nak pegi jek kat tmpt org buat announcement tuh...hehehe.. me also think the same.. sib baik jumpa... so after that... we were extra careful...

also went to ain maisarah booth... tapi kakak tak interested.. ok.. next time.. dia more to novel2 kat pts.. agaknya dah terbiasa.. n also candy apple book....

mmg ramai la novelist2 yg sign buku, Tun pun ada, mcm2 lagi la... tapi dah tak larat tunggu...

done our shopping at 3.30.. lama jugak kat situ.. sampai dah lenguh kaki n hanis pun dah buat ala2 umah sendiri, siap baring, nyanyi kuat2.. hehehe.. after that terus gi solat kat the mall, makan n jalan2 cuci mata...

alhamdulilah.. mission accomplish.. suka sgt kakak... Insya allah this will be our annual agenda...

2 comments:

Neasuci said...

Kebetulan I pun baru beli (tak sampai tahap borong.. he he..)novel PTS and books for the kiddos. I mmg surrender awal2 tak pegi Pesta Buku sebab i rimas & lemas kat tempat crowded ni. So beli kat bookstore UM aje tadi. nasib baik jumpa semula Syera.. kalau I pun pucat lesi gak..

Eta said...

rasanya kalau beli online, pts pun bagi discount jugak sempena pesta buku... hehe
i kalau berhajat.. tak kisah crowd sume.. tapi kalau takde hajat tuh ada sikit kisah.. hehe