Wednesday, October 5, 2011

Cerita-cerita-cerita

Adusss lamanya tak jenguk blog, asik berfb, blog hopping.. blog sendiri tak berupdate, tak tersapu sawang2nya..…huhu makanya saya cerita ikut apa yg saya ingat sajela ye... hehehe

May 2011


Nothing much happened during this month… Cuma mr.ayah outstation one week before school holidays 20/5.. n yg sadisnya hanis also tak dpt join his kindy sports day due to fever..huhu…kuruih dah anak ibu nih…


Mr. ayah outstation on Friday, after isyak bertolak ke airport… hanis mula demam kul 10 mlm on that Friday itself, huhu… terus text teacher dia kata rasanya mcm impossible jek hanis can join her sports day tuh.. kesian hanis…


Saturday her fever become worst n terus la ke klinik.. mmg ibu sendiri pun tak keruan huhu… on Monday tu pulak ibu emergency leave sbb nak jaga hanis, nak jadi cerita rumah black out, gigi kakak terserpih, streamyx connection out, phone line out… adusss rasa nak menangis pun ada… dikala2 ayah takde, hanis demam… mcm2 dugaan… settle it one by one… sendiri repair la itu blackout kann…


N nak jadi cerita pulak on Friday tuh pulak ibu pulak dah lemah2 lutut bagai.. amik ½ day off… rehat2 kat umah… mmg tak larat sungguh.. anak2 pepandai sendiri aje la… sabtu mlm tuh, sambil drive sambil kuatkan semangat sbb kepala adalah weng,mcm ada bintang2.. semata2 nak bwk anak2 gi makan.. mmg sungguh2 terlupa nak order pizza ka apa yg ada delivery.. huhu.. and luckily adik sampai on Sunday evening… maka selepas itu dialah yg tolong tgk anak2, bwk gi makan segala… nak cuti lagi on Monday tak bolehla pulak kan….huhu


Alhamdulilah sejak adik ada, ringan la sket kepala nak mikir kan…


JUNE 2011



2nd June 2011


Went to hukm for blood test for DNA deletion study… went there with my anak2 and with my parents jugak.. luckily ada ayah n mak yg teman.. so I can leave the kids with them while I kehulu kehilir uruskan registration what not…


Juga pergi ke terapi imad…huhu... one compliment from the therapist.. gamaknya dah lama saya tak bwk imad.. asyik ayahnya aje.. I only cover all the specialist visit saja.. ‘ibu imad Nampak muda n lawa skang nih’.. huhuhuhu… saya dah berisi dik oiii.. itu yg muka jadi tegang.. kahhhhhhhh


Alhamdulilah all went well… even hanis pun tak takut.. tapi si kakak jenuh la jugak nak comfort dia.. hehe penakut pahit (bak kata org utara)


Nota kaki: all the blood test result hilang ntah kemana.. tak dpt pun ke neuro specialist… n I did warn the dr… ‘don’t tell me that I need to do these all over again?’.. diam aje dr. tuh….


11th June 2011… its kakak 10th birthday… bought her analog watch… Semoga kakak menjadi anak yg solehah, taat pada perintah agama, menyayangi adik2, ibu dan ayah… Semoga perjalanan hidup kakak dipermudahkan dan semoga kakak berjaya dan berbahagia didunia dan akhirat.. amen….


Ayah was still not around to celebrate her special day…. So I chose to celebrate it in my own way… 1st bring her for medical checkup at APSH, after that drove to Wangsa Walk, watched a movie, jalan2, main2, makan2.. thats all….


And Alhamdulilah.. ayah came back with one piece… elok aje buka sekolah dia pun balik…


JULY


Nothing much (actually tak ingat)… cumaaaa


26th July 2011… its hanis 5th Birthday… she wasss so excited.. memandangkan nak dkt ramadhan.. makanya tak tunggu weekend dah.. terus beli kek n celebrate… a small celebration saja… bought her walkie talkie as her wish.. suka giler….


Semoga anak ibu menjadi anak yang solehah, taat pada perintah agama, menyayangi abang, kakak, ibu dan ayah, semoga dipermudahkan perjalanan hidup dan berbahagia dan berjaya didunia dan akhirat….ameen…


AUGUST


It’s a fasting month… seperti biasa… seperti tahun2 sebelumnya saya akan berbuka dirumah mertua.. jadi takde la pening nak masak apa, nak cepat2 balik ke rumah.. hehe alhamdulilah….


Imad n hanis managed to puasa a few days saja.. itupun jenuh la kena pujuk n its only on weekend sbb ibu leh monitor… if not.. mmg nenek kasi buka puasa saja…


Sadly… mr. ayah kena outstation masa lagi 10 hari nak raya… huhu… mmg cuak… n he can’t make it to celebrate raya with us… huhu… stress jugak… ingatkan sempat la dia balik kan… rupanya takde rezeki… monsoon katanya.. so bad weather.. tak boleh buat keje…


I drove back to kampong on Sunday before raya tuh, setelah menyettlekan segala kain baju kat umah.. yelah kang balik from kampong stress pulak kang.. tgk kain baju menimbun tak lipat n gosok…


Actually this year was KL turn… tapi sbb mr. ayah takde… jadi t.intan’s turn lerrr, hehe… and all my adik2 pun beraya with their mertua… so at kampong just ada me family, my little brother and my sil (itupun coz her husband kena keje)…. But still we had a blast raya….walaupun ada incident2 yg sgt tak best pada saya.. takmo la dikenang2.. huhu


Itu saja cite raya saya…hehe…


SEPTEMBER


Nothing much… Cuma imad looks very weak… he can’t stand on his own already… we need to help him if he wants to stand… can’t walk for a long distance… mmg we will opt for stroller or if we didn’t bring the stroller with us, we will get the wheelchair for him… dia pun dah malu2 alah nak gi masjid.. sbb dia solat duduk.. everybody will look at him… diala kata… huhu pity him…


21st September….
My birthday… but sadly no one realize and remember… kecik hati mak!!!! Even mr. ayah pun boleh tak ingat langsung… tak per…. Next year time to balas dendam.. I will not celebrate/wish sapa2 punya birthday.. biar dorang rasa n tahu camana…. Huhu…grrrrrr
tapi sampai hati kahhhhhh???? huhu

itu saja setakat cite2 until september...hehehehehe

3 comments:

A.I said...

Ha, amik! sekali harung je hapdet. hehe ^_____^

A.I said...

Oh ye..HEPI BELATED BESTDAY ^____^
Semoga Hidup Sentiasa Diberkati Allah, Diberi Kesihatan yg Baik (utk jaga Imad & family) + Hepi2 Selalu..

Eta said...

hehehe..
miss your comments ai...
tenkiu...
my pray for angah too...