Wednesday, October 5, 2011

Imad n Imad lagi....

Berat imad now hanyalah 20.05kg... kesian tgk dia.. kurus jek.. badan pun dah melengkung...jalan pun dah tak stabil...
tapi nakal sama jugak... ckp lagiiii byk... now he was resting at home sbb kena measles... sian dia... byk pulak tuh... especially kat private part... 
now kalau jalan2 mmg kena bwk stroller... pernah terlupa.. we opt for wheelchair... malu jugak dia mula2... tapi we all said... 'nanti abg penat'.. so dia ok.. even kadang2 dia turun adik or kakak naik..dia tolak, tapi with help from mr. ayah la...
pujuk2 dia ckp 'nanti ayah ngan ibu beli kerusi roda nih, abg naik ye... abg dah besar... ayah dah tak larat nak dukung abang lama2'... dia angguk2 jek.. 

ada la ari tuh.. dia bagi soalan cepumas... 'ayah... kenapa masa kecik2 abang boleh bangun sendiri, bila dah besar abang dah tak boleh bangun sendiri??'... hmm me n mr. ayah terkedu.. but mr. ayah jawab.. 'penyakit abang dah teruk.. tu sbb abang dah tak boleh bangun sendiri'... while me dah bergenang air mata.. tapi tak nangis ler... tak boleh nangis dpn dia.. nanti dia lagi down... 

Dia pun dah kena refer Joint Clinic dah.. no more neuro dah... kat joint clinic nih, will have neuro specialist, rehab dr, dietition, cardio specialist and resp specialist to discuss on his health progress, his condition...

baru2 lepas raya nih jugak.. i met one new fren thru fb yg punya anak DMD gak.. tapi dia di Pasir Gudang... cuma tak berkesempatan nak tanya details lagi...

actually punya anak syurga nih (bak kata syerah) bukan senang..kesabaran kena sgt2 tinggi.. bukan kita saja.. the whole family have to... in my case.. yg kesiannya kakak.. kadang2 takut kalau kakak rasa dia depress and left behind.. begitu jugak ngan hanis...yelah.. nama pun budak2.. mana nak boleh beralah saja... imad pun kadang pandai jugak guna kelemahan dia.. auta baeekkk punya... 
haiii sabar je laahhhh.. kadang2 mmg tak tercapai dek akal fikiran... dah la kesabaran ibu setipis kulit bawang.. mmg kena la bukan sorang.. tiga2 sekali... itu yg perlu ada partner utk menyabarkan kita.. at least... itu sbb kalau mr. ayah outstation saya ada sikit gundah gulana.. sbb SEMUANYA jatuh atas batu jembala patik nih ha... huhu.. 

apapun semoga saya lebih sabar, tabah dalam menghadapi dugaan perjalanan hidup nih... ameen....


4 comments:

A.I said...

Alahai Imad -____-, sama pulak cam Angah dulu dia tanye psl telinga. apesal telinga dia x mcm org lain. muka pon senget. nape dia x mcm adik bradik lain. huhuhu...

Syerah Omar said...

kak eta,

be strong ye kak!! semoga akak n family sentiasa kuat smgt.sedih baca soalan imad tu :( imad ni yg dulu kek ultraman tu ke kak eta?

Eta said...

ai... mmg pilu bila soalan mcm tuh kuar kan.. nak2 pulak dikala2 yg kita tak sangka... agaknya apa la yg bermain kat fikiran dorang tuh...

syerah.. akak order cuppies... for adik bertunang..
i'm glad baca posting Mr. See tuh... happy to hear that, there is HOPE... cuma kena tabah n sabar...

Syerah Omar said...

kak eta, ada ker?ke kak ita baru nak order tapi sy tak amek?isk serius hilang ingatan.haha

ye kak.insyaAllah.kita saama2 kuat n sabar k.smua kuasa Allah