Tuesday, November 15, 2011

pasrah

after imad kena measles.... a week after that hanis pulak demam... demam biasa aje.. tiba2 jek hari isnin demam dia tinggi n dia terus flat... melihat keadaan dia.. pasrah jek la serah diri kat hospital.. dia pun good girl... set line, influenza test segala.. diam jek tak berkata2... ikut ajek kata doktor... doctor n nurses sgt2 suka ngan dia... yelah.. jaga sekejap suka la kan... hehe..

alhamdulilah after 4 days dah boleh discharge.. soo happened discharge hari jumaat, hari sabtu ibu gigih pi main netball for division.. alhamdulilah menang kui3... n on sunday hanis pulak ada concert.. tapi yg tak bestnya.. right after concert, hanis feverish balik... makanya on monday ibu kena amik half day leave pulak bawak dia ker hospital... huhu.. alhamdulilah tak de apa2...
kat situ aje dah 5 hari melayang cuti ibu... maklumla kat kampeni nih.. compassionate leave hanyalah utk kematian... huhu

nak2 pulak hujung tahun nih, mcm2 la pulak agenda kat sekolah.. jap2 nak kena gi sekolah, jap2 ada aje aktivitinya... mana pulak ngan appt hospital.. sampai ada yg terpaksa postponed.. tak terkejar n tak larat... rasanya mcm dah takde time dah.....

takpelah.. mana yg boleh dirotate.. kami rotate between me n mr. ayah.. like today.. kakak terima anugerah kat sek agama... tak boleh nak amik half day.. sbb boss baru nak masuk opis.. dah tu esok dia nak travel .. soo adalah tidak baik utk menghilangkan diri... makanya slow talk ngan kakak yg ayah yg will attend her session... alhamdulilah dia dapat no. 2 dalam seluruh darjah 4....n alhamdulilah dia sangat2 memahami....
sekolah keb.. adalah biasa2 saja .. competition is very stiff... dah la skang dah tahap dua.. which is so far different from tahap satu....

every now n then.. byk mende nak kena pk... recently otak tu asyik nak memikirkan hanis... she was suspected dyslexia by her teacher, which no assessment or test has been done.. cuma from observation saja.. still in the early stage... even the teacher pun suruh bagi masa lagi..for her to observe n monitor hanis.. even i've called hukm asked about the dyslexia test.. they also mentioned that 5 yrs old is still too early...
masa jumpa paed kat glen hospital pun, dia mcm tak caya aje.. he referred me to carollie leong.. which i still kept her contact no. belum ada kesempatan utk telefon, berbincang.. Insya ALLAH in these one or two days.. just need to give myself some space to think and think....so many things to be done...
mana ngan imadnye physio arrangment kat glen hospital, his resp check up, his cardio check up... kakak english class during school holidays.. n yet hanis still would be the last in my list.. haiyaaa...
takpe after dah settle sume nih, ibu akan try to settle hanis's case pulak ye... huhu

tabahlah wahai hati... kuatlah wahai semangat... aku redha YA ALLAH... kau permudahkanlah urusan dan perjalanan kami ... ameen...