Thursday, March 1, 2012

Tanah Tinggi Genting


After mr. ayah balik from outstation, he planned to take anak2 out to Genting konon sbb dah lama tak bwk dorang jalan2…… tapi tak bagitau dorang awai2… tak boleh.. sbb nanti akan non-stop la pertanyaan2 yg tak terdaya nak jawab.

I think the other way.. takmo pegi, penat.. I need rest n I can only have a gud rest only on weekend.. itu pun nasib2… tapi bila tgk mata2 buntang anak2 tuh.. kesian pulak n knowing genting adalah tmpt anak2 bersukaria.. makanya agree ajelah ngan plan mr. ayah

So on Sunday 19th Feb.. pagi2 lagi anak2 dah bangun.. coz mr.ayah kata.. esok bgn pagi2.. kita gi jalan2 umah kawan ayah.. kekeke

Dlm kul 10am after breakfast, bertolak la kami… alhamdulilah.. cuaca cerah.. jalan pun clear.. hehe
Anak2 tak habis2 tanya.. nak gi mana nih, nak gi mana nih… mr ayah kata.. nak gi bentong, umah kawan ayah… so they can’t argue anymore  on their words of 'Macam jalan nak gi gentingggg jek'.. hahaha

I pulak dah siap2 packing all the sweaters, diapers, cloths (just in case) for them n senyap2 letak dlm boot keta..

Bila dah nak masuk jalan ke Genting tuh.. barula mr. ayah revealed.. wahhh apalagi happy la memasing esp. si kakak…

Sampai aje genting.. alhamdulilah dpt parking yg dkt… q for ticket.. org tak ler ramai sgt… biasa2 aje… imad was on his wheelchair.We just bought the outdoor ticket.

 Kakak was the one yg mencuba segala benda games kat atas tuh… hanis ada juga.. n imad too.. n because of imad on wheelchair.. dia selalu dpt gi express lane.

Alhamdulilah.. walaupun agak renyah with his wheelchair.. tapi tak la susah mana pun nak bwk dia..
Cuma bila gi indoor tuh ada sikit mencabar…. Stairs everywhere.. tapi still ada lift.. Cuma mcm jauh sket… tapi alhamdulilah jugak la imad takmo main2 kat situ.. sooo he just stay kat bwh with mr. ayah.. while me teman kakak n adik main…

Even at Genting pun disable toilet were locked.. hehe.. tapi sib baik org pegang kunci tu mmg duduk kat situ aje… we changed imad’s diaper twice.. satu kat surau kecik (mr. ayah yg tolong tukar) n satu lagi kat dlm toilet tuh.. itupun agak payah sket la.. huhu…

and with this trip.. we got to know that imad nih gayat orgnya.. hehehe all the way turun dari Genting.. mulut dia tak berhenti2 warn ayah jgn laju2 n becareful.. padahal mr. ayah bawak dah habis slow dah.. hehehe

Apa-apa pun we were happy with this trip.. thanks ayah.. kata anak2 before they went to sleep..


No comments: