Wednesday, May 2, 2012

Imad n Terapi kak Raw

As known, imad now mmg dah tak boleh berjalan, jgnkan berjalan, nak berdiri pun tak boleh.. so he just crawl around the house, kalau nak ketandas, dia akan panggil saya or ayahnya, kalau keluar he will be on the push chair with diaper on.

We are looking for a custom made motorised wheelchair for him now, Insya ALLAH, masih tgh compare2 quotation dari dua supplier.

Academic wise tak begitu memberangsangkan, tapi progressing alhamdulilah.

Early this month we went to Felda Gedangsa for Terapi kak raw, akhirnya mr. ayah setuju dgn proposal saya.. syukur YA ALLAH.. huhu
harapan saya bila ke kak raw bukanlah utk fizikal imad utamanya.. tapi terapi minda, i'm hoping sgt2 ada perubahan dengan terapi kak raw nih terhadap imad.. at least he can read n learn dah sgt2 membahagiakan bagi saya. Terapi kak raw nih mmg terkenal di kalangan parents with CP, DS and Autistic children.. mostly bagi feedback yg sgt2 memberangsangkan.. sanggup dengan tak sanggup jek nak berulang...

To date kami dah 9 kali kesana, we started on 1st April ari tuh. I knew about this when i read 'Satu Anugerah' buku Encik Hasan Suyut tentang anak istimewanya.. i read that book in 2006, can u imagine how long i dok memujuk, merayu mr. ayah??? until dah menyampah nak ajak. until lah one of the blogger cik syerah kita, pujuk pulak i supaya tak putus asa pujuk mr. ayah.. yelah for me to drive there, tak berani.. huhuhu.. mak nih nampak jek garang.. tapi dlm hati ada taman.. hehehe

Alhamdulilah sepanjang rawatan, perjalanan dan urusan kami dipermudahkan.. sgt2 bersyukur, even bila start mandi tanah last two weeks, my parents pun ikut turun dari T.Intan without failed, owhh ini lagi buat saya terharu.. memang tanpa sokongan dari mak n ayah, siapalah saya. Merekalah kekuatan saya selain dari anak2. Ayah akan tolong dokong imad bila lepas mandi, sbb mr. ayah akan kena bilas badannya sbb dia pun dimandikan sekali, can't imagine if i'm alone.. imad pun bukannya ringan dah..huhu

Parents2 yg datang utk rawatan pun sangat2 bekerjasama alhamdulilah.. suka tgk kemesraan semua orang, saling bantu membantu.. n mr. ayah did mentioned this to me.. 'datang sini barulah rasa, ujian kita bukanlah yang paling teruk, ada lagi yg hebat diuji'.....

Semoga ada sinar harapan buat imad, Insya ALLAH.. will be there again this coming Thursday nite and mandi terakhir on Jumaat malam. Insya ALLAH lepas nih continue with terapi balutan pulak n terapi minda. 

Semoga dipermudahkan segala urusan.. ameen.....


4 comments:

A.I said...

Semoga semua yg terbaik utk Imad. Dia budak kuat!

Eta said...

thanks ai...
anak2 syurga kita mmg budak kuat kan....
semoga ALLAH permudahkan perjalanan Angah n imad.. ameen...

ida khairani said...

Great mom, great kid;)

iWEdaNaiLLa said...

salam..
Interest sgat tentng terapi kak Raw... Membantu x untuk Imad?