Friday, January 11, 2013

2013


Kakak std 6 this year.. imad masih di PPKI permata and Hanis in std 1… alhamdulilah semua sekolah sebelah pagi, so we have to split, mr ayah hantar imad, me hantar the girls but memandangkan my youngest bro stay with me, so dia la yg tolong hantar the girls.. so I can take my own sweet time bersiap ke office…

But if ari tuh mr ayah ada job pagi.. I need to send imad to school… like we are now.

Imad progress drop drastically, he now can’t even crawl… dah tak stabil, dia takut tersungkur… so dia mengesot.. or someone will need to lift him..

My routine for 2013 starts at 5.30am.. bgn, cuci muka, getting ready the bekalan, dlm 5.45 mcm tuh kejutkan kakak n adik, dorang mandi, I sambung buat keje, pas tu mandi, lepas mandi, bgn kan imad, angkat dia ke bilik air, biar dia mandi sendiri… baru la solat… lps solat tgk imad, siapkan dia pakai diaper, baju sume… n angkat dia ke depan utk b/fast…

Dia b/fast sendiri kat dpn, adik n kakak b/fast di dapur, by 7am kakak n adik gi sekolah with ucu (my bro). we all pun menyusul lepas tuh, I angkat imad masuk keta, lock2 apa patut n zasss gi sekolah, sampai sekolah angkat dia letak kat w/chair, tolak dia masuk kelas n off to work.

Alhamdulilah la jugak adik duduk sekali, so dia byk la jugak membantu since mr. ayah jarang2 ada kat rumah.

So far anak2 coping well with school… alhamdulilah…

Cont……

5 comments:

A.I said...

Alhamdullilah, kita diberi kekuatan buat semua tu kan? tanggungjawab kita kat anak2. Kau pon mmg kene kuat demi Imad... :)

err....sila cont nnt ye beb..hehe

dayang lenny said...

salam eta... kagum dengan kekuatan u... am learning frm u to cope n hanging on... let's pray fr the best ya..

Eta said...

ai.. haha.. dah bersawang berhabuk giler blog nih kan.. bila aku baca balik2 apa yg aku taip dulu2.. am touched.. dpt kekuatan, semangat.. itu yg ingat nak continue balik... tergelak sorang2 pun ada... hehe

Eta said...

hi lenny... long time no hear... how's your son?? imad... :(

dayang lenny said...

Alhamdulillah... 'sihat'...
Let's pray hard for them ya..