Wednesday, January 30, 2013

My little girl....

My cheeky little girl has a problem in school.. adoyaiiiii...

masa kat tadika pun gitu... now pun gitu.. i think her social skill is not that good.. from baby till now her friends are only kakak, abang, cousins.... lain kat school, kejap2 aje... huhu
first two weeks ok... masuk third week... inilah jadinya.. nangis kat school...

now pulak satu sekolah with kakak n she can drag kakak along with her... eventho waktu recess lain2.. but still she went to school with kakak n balik pun with kakak... adesss...

ini dah two days in a row dia dok nangis kat sekolah, alasan dia nak kakak.. nak satu kelas with kakak, nak pegang tgn kakak... ayoooo...

kakak dah stress.. dah dua pagi asyik telefon ayah... adik siap warn kakak jgn telefon ibu... nanti ibu marah... hmmmm
saya tak tau nak buat apa... malam2 dah peluk2 dah pujuk2... pagi2 pun try not to make her mood down ke apa ker... pujuk2 cheer her up...
yg peliknya kat rumah kemain happy n cheeky.. kat sekolah lain jadinya...

adakah split identity??? hmmmm... pening mak nakk.. nak kerja pun tak senang... dilemma ibu bekerja.... huhu.. stress ngan kerja, stress ngan jammed, stress ngan bapak anak, stress ngan anak.... mana la tak cepat kedut n byk uban... huhu... :(

YA ALLAH.... permudahkanlah segala urusan kami, lembutkan la hati anakku nurdamya irhanis... ameen...


2 comments:

Rima said...

hihihihi.... she reminded me of myself masa darjah 2 dulu... tp dulu I was being jealous with my brother, sbb mama asyik temankan my bro yg masuk tadika jer, tanak temankan rima masuk kelas.. hahahahhaa.... klaka....

end up, mama marah, mengamuk kat rumah, siap tak bagi saya masuk school sbb asyik wat perangai kat school... then mama paksa saya belajar masak, sbb saya tanak masuk skolah, so logicnya, kena belajar masak, belajar jd suri rumah.... lagi laa fail! hahahhahahaha....

disebabkan lagi takut nak blaja masak kat rumah, akhirnya saya beranikan diri pegi skolah, tak buat perangai lagi... elookkkk jer..... ahahhaahhahaha....

if you sampai hati to hanis, maybe you should try that method also kak... who knows? hehehehehe....

ps: I miss you.. XoXo

Blogger Mommy said...

Rima, Kak Kay boleh simpan tips tu. hehehehe. Mana tau kan. ;))

Kak Eta, Khalish pon lately ni kuat melalak time pagi2 nak suruh mandi. Dh pujuk or ckp mcm2, still esok melalak jugak. So, Kay cuba buat, before dia tidur, sambil golek2 nak tidur tu lepas berdoa, Kay suruh dia ikut Kay ckp "sy, Eish Khalish, bangun pagi esok, tak menangis. Sy taknak menangis. Sy nak bangun awal, mandi dan pergi sekolah"
Alhamdulillah, esoknya dia bangun tak menangis wpun muka agak monyok. Kay practice beberapa kali jugak lah. Bila tertinggal je, ada la jugak dua tiga hari dia merengek dan melalak. ;p

Ini lah kisahnya kita mak2 yg berkerjaya kan??? huhuhuhhuhuu