Friday, May 17, 2013

owwhhh blog....

wiwiwiwiwiw lamanya tak hapdet blog...

hmm where to start eh...

okeh kita story2 pasal imad la ye...

Now imad MC sebulan dah... kakinya retak.. hmmm it happened on 12th April 2013.. terjatuh dari w/chairnya di sekolah... benda nak jadi.. kat tangan sapa pun akan terjadi la kann..

bila dah bersimen.. lagi la susah imad nak angkat kaki.. alangkan takde simen pun dia dah takde daya nak angkat kaki.. lagi pulak bersimen...

now condition imad makin weak... even nak bangun dari tido/baring pun need our help...

sejak dari tahun lepas.. mmg mr. ayah aje yg handle dia.. kadang2 aje ibu.. itupun bukan overall.. sbb masa tuh mr. ayah dah tak outstation.. mr ayah la yg hantar dia gi school, amik dia, mandikan dia, everything la...

tapi last week mr. ayah outstation kembali.. first thing yg we all discuss... adalah imad.. mr. ayah risau i can't cope/handle him coz need to carry him, n do everything without any help... mmg ada adik duduk sekali.. tapi still.. mr ayah risau... i said.. Insya ALLAH.. I can...

mr ayah outstation on mother's day, so its the day yg i need to start my routine with imad... woke him up.. take off his pyjama, carry him to toilet, bath him, brushed his teeth, dress him up, comb his hair, serve the breakfast next to him... dalam tengah i sibuk serve him tu... he told me.. 'ibu... selamat hari ibu, ibu nak hadiah apa???'.. waaaaa it really touched my heart.. bergenang airmata... sayunyaaa rasa hati...

takpe lah bang.. i dont need any present from my children... all I want semoga kalian sentiasa berkasih sayang sesama sendiri... jadi anak yang soleh and solehah... ameen...


3 comments:

A.I said...

Alahai imad... :( aku pun touching beb..

Semoga Imad diberi kekuatan & kesihatan yg baik

Syikin Maarop said...

Salam.

Semoga puan dan keluarga dirahmati-Nya. Alhamdulillah, puan memiliki seorang anak yang hebat kerana ALLAH memberi peluang kepada puan sekeluarga untuk meraih ganjaran pahala dari-NYA.

Salam sayang,
Syikin Maarop
www.syikinmaarop.blogspot.com :)

cinta si said...

teman'' mampir yuk main poker online di www.royalflush99.com